Jak proběhla přednáška ,,Raw strava"

22.02.2017

V sobotu 18. února proběhlo v kavárně MajKafe povídání o raw stravě, která je součástí stálé nabídky pro zákazníky. Přednášející a současně autorkou těchto dobrot je slečna Rozálie Drahošová, zaměstnankyně Fresh Dolce - předního dodavatele zákusků pro MajKafe.

Rozálie krátce představila, co to vlastně raw, též například syrová nebo veganská strava je. Jedná se o pokrmy připravované do maximální teploty 42 stupňů při zachování 60-90% živin. Takto připravené jídlo je tak bohaté na vitamíny B a C, enzymy, bílkoviny a vlákninu. Raw strava pracuje se syrovou zeleninou a ovocem (lze i sušené), dále houby, mořské řasy, ořechy a semínka.

Takto připravené snídaně, svačiny i hlavní jídla jsou bez lepku, laktózy, sóji, cukru, mouky, vajec, GMO, konzervantů a barviv. Jsou vhodné jako detox a zejména, čímž byly potěšeny hlavně přítomné dámy, i při dietě.

Rozárka ještě doporučila pomalé zařazení raw pokrmů v každodenním jídelníčku a poté zodpovídala nejrůznější dotazy návštěvníků kavárny, na které čekala i bohatá ochutnávka. Ze sladkého slečna připravila skořicové a kokosové kuličky, kokosovou roládu a makový koláč. Slanou ochutnávku zastupovaly okurkové jednohubky s rajčatovou pomazánkou.

Tým kavárny MajKafe by rád poděkoval Rozárce za příjemné popovídání a všem návštěvníkům za účast a zájem. Pevně věříme, že si raw zákusky brzy najdou další mlsné jazýčky. Jejich vyzkoušením si zcela jistě rozšíříte své obzory. Zkuste třeba raw skořicové kuličky, dobrou chuť!

Slunečnicová semínka rozemeleme na mouku, přidáme sladidlo (např. agávový sirup) a vytvoříme těsto. Z něj poté kuličky, které obalujeme ve směsi skořice a kokosového cukru.

© 2016 MajKafe - Zuzana Matějíčková
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky